DS osuđuje napade Vladimira Đukanovića na novinara Nedima Sejdinovića

Demokratska stranka poziva nadležne da reaguju povodom veoma zabrinjavajućeg napada na novinara Nedima Sejdinovića od strane visokog funkcionera Srpske napredne stranke Vladimira Đukanovića. U zemlji razorenih institucija teško je, ali neophodno, utvrditi koja treba i može da stane nasuprot čoveka koji ih i sam razara spajajući u sebi nekoliko nespojivih sfera uticaja kojima se obilato koristi, od politike ka pravosuđu, privatnoj praksi, pa u krug.

Visoki funkcioneri Srpske napredne stranke morali bi da vode računa o svakoj reči upućenoj ka novinarima, s obzirom da je javno izgovorena reč, bilo da se radi o periodu kada su bili članovi Srpske radikalne stranke ili ovome što su oni danas, već imala užasavajući epilog u nekoliko navrata po bezbednost, ali i život novinara u Srbiji. Lako je od ruke išlo njihovom današnjem predsedniku stvaranje ambijenta progona novinara i gašenja objektivnih glasila, a iz doba njegovog ministrovanja sferom informisanja znamo kako su pojedinci završavali. Nažalost, ni njegovim naslednicima ne nedostaje samopregornog rada u kome izgori po neka kuća novinara.

Demokratska stranka apeluje na čitavu javnost i struku da zaštite Sejdinovića od agresivnih napada osvedočenih uživaoca propagande i mrzitelja slobodne reči, jer takvi napadi u zemlji u kojoj policajci na ličnu inicijativu čuvaju svog kolegu koji je razotkrio lanac trgovine drogom mogu biti sve, samo ne benigni.

Informativna služba Demokratske stranke